Szabolcs Vezér Panzió Házirendje

A HÁZIREND a Szálláson tartózkodó valamennyi vendégre vonatkozik!

Hogy biztosítsuk az Ön kellemes pihenését és elkerüljük az esetleges félreértéseket, szeretnénk, ha megismerkedne házirendünkkel. A foglalás igazolásánál feltételezhető, hogy Ön ismeri és elfogadja ezt a házirendet, valamint hogy be is fogja tartani. A házirend be nem tartása a foglalás lemondását és az egész összeg megfizettetését vonja magával, tekintet nélkül a szállás korábbi elhagyására.

Szállásfoglalás:
E-mailben, szállásközvetítő oldalakon keresztül, telefonon vagy személyesen lehetséges.
A szállás akkor tekinthető foglaltnak, ha a foglalástól számított 3 napon belül a teljes szállásdíj 50 %-át átutalja bankszámlánkra.
Meg nem érkezés esetén a foglalót nem áll módunkban visszatéríteni.

Általános lemondás:
A foglalás kötbérmentesen lemondható az érkezést megelőző 14. nap éjfélig. 14 napon belüli lemondás vagy meg nem érkezés esetén a teljes ár 50%-a kerül felszámításra kötbérként.

Az udvar és az épület zárása:
Eltávozáskor és éjszakára kérjük a kaput és az épület bejáratait kulcsra zárni! Az épület külső ajtói a kilincs felhúzását követően zárhatók kulcsra. Kérjük, a kulcsokra nagyon vigyázzanak.

Általános rendelkezések:
 • Érkezéskor a vendég köteles a recepciósnak átadni az adatfelvétel miatt a személyes dokumentumait (útlevél vagy személyi igazolvány) és a védettséget igazoló igazolványát.
  Vendégeink a szobákat csak ezen iratok felmutatása után foglalhatják el.
 • Internet használat: laptophoz, mobil telefonhoz ingyenes wifi internet csatlakozási lehetőséget biztosítunk.
 • A vendégek felelősek a szálláshely tisztaságáért, valamint ezt a tisztaságot kötelesek megőrizni.
 • Kérjük a szálláshely épületeit, eszközeit rendeltetésszerűen használni, a tűz- és balesetvédelmi szabályokat betartani.
 • A szálláshelyen este 22.00 órától, reggel 6.00-ig hangoskodni, a többi vendég pihenését zavarni szigorúan tilos.
 • Konyha használat, étkezések rendje: A Vendégek a konyhát bármilyen étel készítésére nem vehetik igénybe. A Panzióba kész ételek behozatala csak a Szállásadó engedélyével lehetséges. A szobákban kész étel tárolása nem megoldott, ezért nem engedélyezett. A Panzió számára fenntartott hűtőt csak a Személyzet használhatja.
 • A szállás területén okozott kárt a károkozó vagy annak törvényes képviselője köteles megtéríteni.
 • A szálláshely területére behozott személyes értéktárgyakért (pl. ékszer) felelősséget nem vállalunk. A vendég köteles vigyázni a személyes holmijára és értékeire, amennyiben a szálláshelyen hagyja őket, vállalja a felelősséget az esetleges eltűnésükért. Ez a felelősség a tulajdonost nem terheli. Amennyiben elhagyja a szállást, kötelező bezárni az ajtót és az ablakokat.
 • Megkérjük, hogy őrizzék a bérelt szálláshelyet és, hogy finoman viszonyuljanak a bútorokhoz, a szállás belterében és külterében található berendezéshez. Nem megengedett a bútort áthelyezni szobán belül, vagy az egyik helységből a másikba és kivinni a benti felszerelést, a törölközőt vagy takarót a szálláshelyről.
 • A szálláshely belső és külső részébe szigorúan tilos beengedni olyan személyeket, akik nem használói annak a szállásegységnek. Amennyiben a személyzet észrevesz olyan személyeket, akik nincsenek regisztrálva vagy nincsenek bejelentve a foglalás során, akkor a tulajdonosnak teljes körű jogában áll lemondani a szállást a vendég részére.
 • A szálláshely az adott napon 14:00-tól 17:00-ig foglalható el. Amennyiben a vendég a foglalás kezdete napján érkezik a foglalt szállásra 17.00 óra után, akkor köteles az érkezés előtt felhívni a tulajdonost és értesíteni a késésről, hogy elkerüljük azt a helyzetet, hogy a tulajdonos abban a hitben legyen, hogy a vendég nem fog megérkezni, és hogy más vendégnek kiadja a szállást.
 • Fizetés:a szállás kiegyenlítése a távozás napján történik az előre megbeszélt fizetési eszköz szerint. Ha valami miatt az Ön által előre lefoglalt időszak vége előtt távozik a szállásról, nem áll módunkban a szállásdíjat csökkenteni illetve visszafizetni.
 • Tűzgyújtáshoz engedélyt kell kérni, dohányozni csak az erre kijelölt helyen szabad!
 • A szálláshelyen, 18 éven aluli vendégek szeszes italt nem fogyaszthatnak, nem dohányozhatnak!
 • A talált tárgyakat kérjük leadni a szálláshely vezetőjének.
 • Balesetről, vagy egyéb rendkívüli eseményről a szállás vezetőjét azonnal tájékoztatni kell.
 • A távozás napján kötelesek a szálláshelyet elhagyni 11:00-ig, hogy ki lehessen takarítani és előkészíteni másik vendégeknek, akik Önök után érkeznek és jogukban áll 14.00-tól elfoglalni a szállást.
  A szállást, amelyet lefoglaltak, olyan állapotban kell elhagyniuk, amilyenben az érkezésükkor volt – rendben és sértetlenül.
 • A szállásról kizárható az a személy, aki:
  • bűncselekményt vagy szándékos rongálást követ el
  • saját vagy más testi épségét veszélyezteti
  • 22.00 és 6.00 óra között a pihenni vágyó vendégek nyugalmat zavarja.

A tulajdonos jogában áll lemondani a szállást, ha a vendég nem tartja be a házirendet, és ha megbontja a békét. A szállás lemondása esetében, a házirend megsértése miatt, a vendégnek nem fizetődik vissza semmi sem, lényegtelenül a rövidített időszakra.

A szállás igénybevétele előtt magától értetődik, hogy a vendég elolvasta, megértette és elfogadta a házirendben foglaltakat. A házirend által nem szabályozott kérdésekben a Ptk. vonatkozó jogszabályai az irányadók. Minden reklamációt akkor veszünk figyelembe, ha azok a tartózkodás ideje alatt vannak jelentve. Utólagos reklamációt nem fogadunk el. Kérjük, hogy javaslataival, kéréseivel forduljon a szálláshely vezetőjéhez vagy a szállás munkatársaihoz.
 
Kellemes pihenést kíván:
Szabolcs Vezér Panzió